O carte pentru o viata

Lectura este un hobby care cu siguranta „da bine” in CVuri si in discutiile cercurilor „inalte”… Eu insa ma inversunez sa cred ca lectura inseamna MULT mai mult decat atat. Nu caut sensuri ascunse si nici nu incerc sa transform  necesitatea lecturii intr-o metafora a elitismului intelectual, pretinzand astfel ca m-as integra unei astfel de structuri.

Cred cu tarie ca lectura este mai mult decat o obligatie scolara, cumparata cu o nota mare. Cred ca putem gasi in carti nu doar cuvinte, ci intelesuri, nu doar randuri, ci pasaje de viata. Si mai cred ca lectura este un strigat al nevoii de frumos (ca principiu estetic, se intelege) intr-o lume in care comoditatea, plictiseala si graba par sa fi anihilat cautarea sinelui.

Si pentru ca ma feresc de generalizari, voi stabili o demarcatie clara inca de la inceput. Desi lucrez in sistemul editorial, nu consider cartea un ideal intangibil, situat undeva in sfera stralucirii absolute. Nu cred asadar in carte, ci in carti… Si asta pentru ca, in mod inevitabil, cartile sunt la fel de diferite pe cat sunt si oamenii sau zilele.

Exista carti care te reprezinta, care te deseneaza in cele mai nebanuite contururi, care iti descopera subtilitatile si care iti potenteaza trairile. Pentru mine, exista, de pilda,  „Un veac de singuratate” sau „Anna Karenina”.

Ce inseamna pentru voi cartile? Ce carti exista in viata voastra si cum va semnifica ele viata?

Astept cu mult drag raspunsurile voastre…

Explore posts in the same categories: Hobby-uri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: