Clasa pregatitoare

De ce ai ajuns aici? Probabil din acelasi motiv ca si mine: dintr-un motiv sau altul, ne preocupa clasa pregatitoare: ca parinte sau bunic, in postura de cadru didactic sau chiar de autor. Utila, eficienta, adecvata sau nu, aceasta clasa 0 (zero), foarte controversata, starneste un anume interes si, in functie de diagnosticul pus, se fac si pronosticurile.  Deruta parintilor are aceeasi intensitate ca asteptarea copiilor sau ca freamatul pregatirilor cadrelor didactice sau ca intentia celor dornici sa ofere ceva util.

Ce si cum facem? De unde pornim si pana unde mergem? Ne jucam sau invatam, in sensul clasic al invatamantului romanesc? Desenam, coloram sau scriem? Povestim sau descifram tainele cititului? Numaram sau socotim? Privim prin sau studiem natura? Este greu de spus. Sunt copii care vin de la gradinita cu un bagaj bogat de cunostinte si deprinderi, sunt altii care vin de pe pasune cu grija zilei de maine de acasa. Sunt copii pentru care computerul e … „o joaca de copil”, sunt copii pentru care electricitatea nu s-a inventat decat in carti. Sunt copii de aproape 7 ani care au optat pentru aceasta clasa, dar sunt copii care nu i-au implinit nici pe cei 6 necesari.

Eu zic totusi ca e buna ideea. Tu esti de acord?  Poate nu e OK modul in care s-a implementat acest proiect, dar romanul stie sa gaseasca solutii. De aceea sper ca se va intra pe un fagas bun, cel putin pentru copilul meu. Dar tu vei fi multumit in ceea ce-l priveste pe copilul tau?

Explore posts in the same categories: Clasa pregatitoare

3 comentarii pe “Clasa pregatitoare”

 1. that's me Says:

  Fata mea a inceput astazi clasa pregatitoare si nu regret ca e la scoala 🙂 Au o super invatatoare care a facut numai azi, in doua ore. o gramada de chestii haioase si interesante cu ei. Fii-mea abia asteapta ziua de maine. Cred ca a fost o decizie buna sa duca clasa asta la scoala.

 2. ana munteanu Says:

  Si daca va disparea dupa primul semestru clasa pregatitoare – asa cum pare sa solicite, chiar primul ministru – ce se intampla cu elevii inscrisi?
  Se intorc la gradinita, dar de unde locuri/spatii?
  Daca vor ramane in scolile la care s-au inscris, cum afla parintii care dintre numeroasele „manuale” ar fi cele mai indicate?

  • that's me Says:

   Dupa primul semestru va fi EVALUATA clasa pregatitoare, nu DESFIINTATA. Cel putin asa am inteles eu din presa. Iar in privinta manualelor … ele nu exista. Fiecare cadru didactic isi va alege auxiliarele pe care le va folosi cu copiii.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: