In urma evenimentului de vineri, 21 septembrie

Tema dezbaterii de vineri a adunat mult mai multe persoane decat ne-am fi asteptat: dascali, consilieri scolari, parinti, psihologi, elevi. De ce au venit? Pentru ca fiecare, mai mult sau mai putin, este afectat de violenta. Ca acest lucru se intampla in scoala, sau acasa, sau pe strada nu mai are importanta. La fiecare pas toti ne lovim de o forma sau alta de violenta. Dar, asa cum spunea autorul cartii „Psihopedagogia comportamentului deviant“ – conferentiar universitar doctor Valentin Cosmin Blandul -, percem anumite atitudini sau acte sau vorbe ca fiind violente in functie de gradul nostru de toleranta.
Important este ca am reusit nu sa dam o reteta de eradicare a violentei, ci sa ridicam cateva intrebari ale caror raspunsuri le vom da dupa momente de reflectie. Si prin asta vom incepe schimbarea. Intai cu fiecare dintre noi, apoi cu cei cu care vom intra in contact si asupra carora putem avea o influenta … si poate, in timp, vom genera o atitudine care se va extinde si macar va schimba perceptia.
Si ca sa ne intelegem rostul pe acest Pamant, voi incheia cu un citat din Sf. Ioan Iacob Hozevitul:  O, om! Ce mari raspunderi ai,/ Tu vei pleca din lume,/ Dar ce ai spus prin scris sau grai/ Sau lasi prin pilda care-o dai/ Pe multi, pe multi spre iad sau rai/ Mereu o sa-i indrume./ Deci nu uita!… Fii credincios/ Cu grija si cu teama/ Sa lasi in inimi luminos,/ Un semn, un gand, un drum frumos,/ Caci pentru toate, neindoios,/ Odata vei da seama.”
Explore posts in the same categories: Evenimente

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: